Mobiele app ontwikkelen

Grote impact op een klein scherm

Online en mobiel zijn we inmiddels allemaal! Heb je een idee voor het ontwikkelen van een mobiele app en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Wij zijn ervaren app specialisten en helpen je graag om jouw doelgroep te bereiken, te verbinden en te betrekken bij jouw idee.

Samen je mobiele app maken

Je wilt een mobiele app laten maken omdat je overtuigd bent dat dit een toegevoegde waarde is voor het optimaliseren van je bedrijfsproces of om je klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Als ervaren mobiele app ontwikkelaar helpen we je graag om je ideeën verder uit te werken. Wie is je doelgroep? Welke toepassingen zetten we in om hen te bereiken? Welke mogelijkheden zijn er binnen het beschikbare budget?

Mobiele app ontwikkelen: stap voor stap

Een mobiele app laten bouwen is een proces van een aantal stappen. We beginnen met een analyse zodat duidelijk is wat er nodig is en hoe we succes bereiken. Wij werken altijd aan de hand van onderstaande stappen.

1. Analyse

Vaststellen van het vertrekpunt

In de eerste fase doen we onderzoek. Wat voor app wil je maken? Wat is het doel van de app? Wie zijn je concurrenten? We stellen vast waar we naar toe willen gaan en bepalen welke functionaliteiten zeker niet mogen ontbreken. Zo krijgen we een goed beeld wat de app moet gaan doen. De ideeën werken we uit in voorbeeldschermen (functioneel ontwerp) waar stap voor stap wordt vastgelegd welke schermen de app bevat.

3. Ontwikkelen

Ready, set... go!

We gaan beginnnen. Afhankelijk van de gekozen oplossing zullen we een native app, hybride app of webapplicatie ontwikkelen. Tijdens het ontwikkelproces betrekken we je nauw bij de voortgang van de app. We leveren tussentijdse versies op om in een vroeg stadium feedback te verzamelen. De app wordt exact gemaakt zoals beschreven staat in het functioneel ontwerp.

2. Ontwerp

De juiste look & feel

De app moet niet alleen functioneel zijn maar moet er ook geweldig goed uit zien. In deze fase besteden we veel aandacht aan de vormgeving. Het succes van een app wordt mede bepaald door de juiste look & feel. We bewaken continue of de app gebruiksvriendelijk is en intuïtief aanvoelt. Doel is dat de gebruiker de app gaat omarmen en dit tot resultaatgerichte actie leidt.

4. Onderhoud

Onderhoud bespaart juist kosten

De app is succesvol opgeleverd en kan gebruikt worden door de doelgroep. We adviseren om na oplevering een onderhoudscontract bij ons af te nemen. Daarmee weet je zeker dat je app ook in de toekomst nog blijft werken. Bij nieuwe versies van Android of iOS zorgen wij dat de app geupdate wordt als dat nodig is. Ook monitoren wij het gebruik van de app en kunnen direct anticiperen als de app niet correct werkt of vastloopt.