Software op maat

Tijdsregistratie en toegangscontrole via biometrie

Voor uitzendbureaus is het van groot belang dat uitzendkrachten die gaan werken zijn wie ze zeggen en zich ten alle tijden kunnen aan- of afmelden. Onze klant werkte in het verleden met pasjes, maar merkte dat personen soms voor elkaar klokten of hun pasje vergeten waren. Deze problemen heeft EigenSteil kunnen oplossen door in plaats van pasjes vingerafdrukken te gebruiken.

Projectomschrijving

De klant gebruikte voor dit project al een door EigenSteil ontwikkelde applicatie voor onder andere werving, selectie en planning. Hierdoor waren wij in staat om de nieuwe vorm van tijdsregistratie rechtstreeks in deze applicatie te integreren. Het project bestaat uit de volgende onderdelen: vingerafdrukken inlezen en in- en uitklokken.

Vingerafdrukken inlezen

Op het moment dat een kracht zich inschrijft bij het uitzendbureau kan via de vingerscanner op kantoor meteen de vingerafdruk worden ingelezen. Hierdoor kan de kracht onmiddelijk aan het werk.

In- en uitklokken

Wanneer de kracht aankomt op de werkplek, kan hij/zij via de daar aanwezige vingerscanner inklokken. Door het gebruik van vingerafdrukken is er nooit het probleem dat een kracht zijn/haar pasje vergeet, en daarnaast is ook zeker dat de kracht die inklokt is wie hij/zij zegt. Via de planningsmodule van onze algemene applicatie wordt meteen gecontrolleeerd of de kracht inderdaad staat ingepland voor dat moment, zodat kan worden voorkomen dat iemand ongevraagd aan de slag gaat.

Conclusie

Na doorvoering van de tijdsregistratie via Biometrie komt het niet meer voor dat de verkeerde personen aan het werk zijn of dat een kracht niet kan klokken vanwege een vergeten pasje.